Już od jakiegoś czasu na tortach i babeczkach pojawiają się piękne kwiatowe dekoracje. To zasługa rosyjskich tylek. Mama jakiś czas temu zamówiła nam je i wreszcie nadszedł czas żeby je wykorzystać. Zrobiłyśmy z mamą babeczki waniliowe z truskawką w środku i udekorowałyśmy je kremowymi kwiatami.
Składniki:
- 115 g miękkiego masła
- 115 g drobnoziarnistego cukru
- 2 jajka
- 1 łyżeczka esencji waniliowej
- 115 g mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżka mleka
- kilka truskawek żeby włożyć do ciasta
- 1/2 l Decor UP
Przygotowanie:
Cukier i masło ubijamy na jasną puszystą masę. Stopniowo dodajemy po łyżce jajek (lekko wcześniej ubite), dokładnie ubijając nim dołożymy kolejną łyżkę. Na koniec wlewamy esencję waniliową i mieszamy. Mąkę i proszek przesiewamy przez sito i delikatnie dodajemy do masy mieszając łyżką . Na koniec dodajemy łyżkę mleka i delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do papierowych foremek w każdą wkładamy truskawkę i pieczemy około 20 min. w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku.
Decor UP ubijamy na sztywną masę (możemy wcześniej zabarwić na kolory jaki chcemy) nakładamy do worka cukierniczego z dowolną rosyjską i dekorujemy.SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz