Do tego jest tak prosta że każde dziecko może ją zrobić samo.
Przepis pochodzi z książki Ciasta i desery czekoladowe.
Składniki:
- 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego
- 2 tabliczki gorzkiej czekolady
- 20 dag zemlonych orzechów laskowych najlepiej bez skórki (nam się na najczęściej nie chce ich obierać, bo to dużo zabawy i najczęściej robimy je ze skórką)
- 4 łyżki płynnego miodu
Przygotowanie:
Mleko i miód podgrzewamy na wolnym ogniu. Zestawiamy i dodajemy połamane kawałki czekolady, mieszamy aż czekolada się rozpuści. Odstawiamy na chwilę, aż masa przestygnie i dodajemy do niej orzechy. Po dodaniu orzechów miksujemy aż powstanie gęsty krem, który przelewamy do słoików.
SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz