Piernikowo u nas cały czas. Dlatego pojawiła się u nas Mleczna Czekolada Piernikowa. To mamy recepta na chłodne i szare dni, coś koniecznego na poprawę nastroju. Często ją pijemy w zimowe i chłodne dni. PYCHA.
Składniki:
- 200 ml śmietany 30 - 36 %
- 400 ml mleka
- 200 g czekolady mlecznej
- kilka kawałków z piernika (nam zawsze zostają jak kroimy piernik do złożenie), lub kilka sztuk pierniczków
Przygotowanie:
Pierniki mielimy na drobny proszek.
Śmietane i mleko wlewamy do garnuszka i podgrzewamy do zagotowania się, dopiero wtedy wrzucamy połamaną czekoladę, lub takie specjalnie kawałeczki czekolady. Cały czas gotując mieszamy aż czekolada się rozpuści. Na koniec wsypujemy piernikowy proszek. Gotujemy jeszcze chwilkę i gotowe. Wlewamy do filiżanek i podajemy z pysznymi pierniczkami.
SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz