środa, 22 lipca 2015

Nadziewane wiosenne pomidory

Nadziewane wiosenne pomidory



Składniki:
  • 1/2 kg tłustego białego sera
    ogórek zielony
    1 pęczek rzodkiewki
  • 2 śmietany
  • szczypiorek
    pieprz
    sól
  • 10 sztuk średniej wielkości pomidorów (mama kupiła tym razem fajne nieduże pomidory malinowe), gdy mamy duże pomidory możemy je podzielić na połówki


Przygotowanie:
Na pomidorach ścinamy czubki i wydrążamy środki (są pyszne i można je zjeść. My z mamą dodałyśmy je później do młodej kapusty). Do miski wkładamy ser, rozdrabniamy go widelcem, dodajemy śmietanę, na tarce ścieramy na wiórki zielonego ogórka i rzodkiewki. Drobno kroimy szczypiorek. Wszystko dodajemy do sera i mieszamy. Do smaku dodajemy sól i pieprz i nadziewamy takim farszem pomidory. Na wierzchu na nadzieniu wkładamy plasterki rzodkiewki do dekoracji. Możemy też ozdobić je pomidorami koktajlowymi. I gotowe, szybko i pysznie. Pomidory biły w tym roku u nas rekord popularności, rozeszły się jak świeże bułeczki.

 
Smacznego !!!