- 1/2 kg tłustego białego sera
ogórek zielony
1 pęczek rzodkiewki - 2 śmietany
- szczypiorek
pieprz
sól - 10 sztuk średniej wielkości pomidorów (mama kupiła tym razem fajne nieduże pomidory malinowe), gdy mamy duże pomidory możemy je podzielić na połówki
Przygotowanie:
Na pomidorach ścinamy czubki i wydrążamy środki (są pyszne i można je zjeść. My z mamą dodałyśmy je później do młodej kapusty). Do miski wkładamy ser, rozdrabniamy go widelcem, dodajemy śmietanę, na tarce ścieramy na wiórki zielonego ogórka i rzodkiewki. Drobno kroimy szczypiorek. Wszystko dodajemy do sera i mieszamy. Do smaku dodajemy sól i pieprz i nadziewamy takim farszem pomidory. Na wierzchu na nadzieniu wkładamy plasterki rzodkiewki do dekoracji. Możemy też ozdobić je pomidorami koktajlowymi. I gotowe, szybko i pysznie. Pomidory biły w tym roku u nas rekord popularności, rozeszły się jak świeże bułeczki.
Smacznego !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz