Miałam zrobić kolejne konkursowe danie z konkursu kulinarnego Taste The Summer by Almette Fruit , które urzekło jury. Miała być Francuska Fantazja z truskawkami, a wyszła Francuska Fantazja z jagodami.
Składniki:
- serek Almette z Jagodą i Maliną
- 250 ml śmietany kremówki 36 %
- opakowanie ciasta francuskiego
- 250 g borówek
- kieliszek syropu Blue Curacao
- 0,5 cytryny (wyciskamy sok)
- 4 łyżki cukru pudru
Przygotowanie:
Ciasto francuskie rozcinamy w połowie i kroimy kilka prostokątów. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku w tem. 200 stopni około 10 - 15 min. Wypieczone ciastka przecinamy na pół.
Borówki zalewamy, sokiem z cytryny i zasypujemy 2 łyżkami cukru pudru. Serek Almette z Jagodą i Maliną ucieramy z 2 łyżkami cukru pudru, kremówkę ubijamy na sztywno i na koniec delikatnie mieszając wkładamy Almette. Odstawiamy na minimum 30 min. do lodówki, po czym za pomocą szprycy nakładamy masę na dolny blat ciastka, nakładamy borówki i przykrywamy górą ciastka, którą zdobimy masą i polewamy syropem Blue Curacao i zdobimy dowolnie.
SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz