Składniki:
- miks sałat
- kiść pomidorów koktajlowych
- opakowanie oliwek
- 2 piersi z kurczaka
- przyprawa Gyros do kurczaka
- 30 dkg sera Raclette
- jajko
- bułka tarta
- żurawina
Sos:
- sos francuski
- 2 łyżki oliwy
- 2 łyżki wody
Przygotowanie:
Pierś z kurczaka kroimy na drobne kawałki i przyprawiamy przyprawą Gyros, smażymy na patelni. Sos Francuski rozrabiamy z 2 łyżkami wody i 2 łyżkami oliwy, odstawiamy na 10 minut. W tym czasie kroimy pomidorki. Do miksu sałat dodajemy oliwki i pomidorki koktajlowe oraz usmażone piersi z kurczaka. Sos wlewamy do całości.
Ser kroimy na kilka plasterków moczymy w jajku i bułce tartej i smażywmy na patelni. Tak usamżone kawałki sera układamy wokół sałtaki. Kładzimemy na każdym kawałku sera trochę żurawiny.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz