środa, 22 lipca 2015

Sałatka z serem Raclette w panicerce

Składniki:
  • miks sałat
  • kiść pomidorów koktajlowych
  • opakowanie oliwek
  • 2 piersi z kurczaka
  • przyprawa Gyros do kurczaka
  • 30 dkg sera Raclette
  • jajko
  • bułka tarta
  • żurawina


Sos:
  • sos francuski
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 łyżki wody



Przygotowanie:
Pierś z kurczaka kroimy na drobne kawałki i przyprawiamy przyprawą Gyros,  smażymy na patelni. Sos Francuski rozrabiamy z 2 łyżkami wody i 2 łyżkami oliwy, odstawiamy na 10 minut. W tym czasie kroimy pomidorki. Do miksu sałat dodajemy oliwki i pomidorki koktajlowe oraz  usmażone piersi z kurczaka. Sos wlewamy do całości.
Ser kroimy na kilka plasterków moczymy w jajku i bułce tartej i smażywmy na patelni. Tak usamżone kawałki sera układamy wokół sałtaki. Kładzimemy na każdym kawałku sera trochę żurawiny.
Smacznego!!!