Wstaliśmy rano, a w domu unosił się cudowny zapach przygotowywanego śniadania. Mama zrobiła nam zapiekaną chałkę z musem truskawkowym. Mówię Wam to coś wspaniałego. Zaczekała aż się ubierzemy i na gorącą patelnię wrzuciła chałkę, żebyśmy mogli zjeść jeszcze cieplutką.
I wiecie co nie tylko jest to przepyszne śniadanie jest do tego szybkie i proste. Zarówno dorośli jak i dzieci będę nim zachwyceni.
I wiecie co nie tylko jest to przepyszne śniadanie jest do tego szybkie i proste. Zarówno dorośli jak i dzieci będę nim zachwyceni.
Składniki:
- 2 jajka
- chałka
- 250 ml mleka
- 2 łyżeczki cukru waniliowego
- cukier puder
- 3 łyżki masła
Sos truskawkowy:
- 250 g truskawek (mama używała mrożonych, wcześniej je rozmroziła)
- 2 łyżki cukru
Przygotowanie:
Truskawki z 2 łyżkami cukru, podgrzewamy, kilka minut. Potem miksujemy je.
Jajka mieszamy z mlekiem i cukrem waniliowym. Chałkę kroimy na kromki i moczymy w jajku, po czym od razu przekładamy na gorącą patelnię z roztopionym masłem i smażymy je z obydwu stron, aż nabiorą złocistego koloru.
Podajemy je z cukrem pudrem i musem truskawkowym.
Jej jeszcze teraz mi ślinka cieknie.
SMACZNEGO!!!
Podajemy je z cukrem pudrem i musem truskawkowym.
Jej jeszcze teraz mi ślinka cieknie.
SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz