Składniki:
- biszkopciki (my użyłyśmy resztek ciasta), nasączamy je kawą
Masa malinowa:
- 300 g malin
- 1 galaretka malinowa
- 2 łyżki cukru
- 500 ml śmietany 36 %
- 3 łyżki cukru pudru
- 250 g mascarpone
+ 200 g malin dodatkowo
Przygotowanie:
SMACZNEGO!!!
Przygotowanie:
Galaretkę rozpuścić w szklance wrzątku. Maliny zmiksować z cukrem i dodać do nich galaretkę. Śmietanę z cukrem pudrem i mascarpone ubić na sztywną masę. Do szklanki włożyć biszkopt, wylać masę malinową, nałożyć na nią kremówkę z mascarpone, ułożyć kilka malin i znowu nałożyć krem z bitej śmietany i mascarpone. Zdobić maliną i miętą. Chłodzić 2 godziny.
SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz