poniedziałek, 24 sierpnia 2015

Malinowy Misz Masz

U nas nigdy nie wyrzucamy pozostałości które pozostają jak coś robimy. To właśnie z takich resztek zrobiłam z mamą malinowy Misz Masz. Resztki zostały nam po Misz Masz - Biszkopt czekoladowy z malinami, czego brakło dorobiłyśmy.



Składniki:

  • biszkopciki (my użyłyśmy resztek ciasta), nasączamy je kawą
Masa malinowa:
 
  • 300 g malin
  • 1 galaretka malinowa
  • 2 łyżki cukru
Krem:

  • 500 ml śmietany 36 %
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 250 g mascarpone
+ 200 g malin dodatkowo


Przygotowanie:

Galaretkę rozpuścić w szklance wrzątku. Maliny zmiksować z cukrem i dodać do nich galaretkę.  Śmietanę z cukrem pudrem i mascarpone ubić na sztywną masę. Do szklanki włożyć biszkopt, wylać masę malinową, nałożyć na nią kremówkę z mascarpone, ułożyć kilka malin i znowu nałożyć krem z bitej śmietany i mascarpone. Zdobić maliną i miętą. Chłodzić 2 godziny.

SMACZNEGO!!!